DruštvoVesti

Novac iz budžeta studentima i deci sa retkim bolestima

Privremeni organ Novog Pazara dodelio je na današnjoj sednici nove mandate vršiocima dužnosti direktora Gradske toplane i Kulturnog centra Nemanji Mančiću i Dženanu Palamaru.

Usvojio je i Lokalni akcioni plan za poboljšanje položaja žena i unapređenje rodne ravnopravnosti u Novom Pazaru, kao i izmene pravilnika o organizaciji i sistematizaciji radnih mesta u gradskim upravama.

Takođe, usvojeno je i rešenje o prosečnim cenama kvadratnog metra u Novom Pazaru koje će se koristiti za obračunavanje osnovice poreza na imovinu za 2024. godinu.

Prihvaćena je i odluka kojom je sportskim klubovima rebalansom dodeljeno dodatnih 13,5 miliona dinara.

Prihvaćena je i molba Doma zdravlja, tako da će iz gradskog budžeta biti izdvojeno oko milion dinara za nabavku novog vozila za potrebe Patronažne službe.

Na trećoj redovnoj sednici Privremenog organa grada Novog Pazara usvojena je odluka o dodeli stipendija za 89 studenata sa teritorije Novog Pazara u školskoj  2023/2024.godini.

“Pravo da se prijave na konkurs imali su studenti sa prebivalištem na teritoriji Novog Pazara koji se školuju na fakultetima čiji je osnivač Republika Srbija ili na državnim univerzitetima u inostranstvu, sa položenim svim ispitima iz prethodne godine i ostvarenom prosečnom ocenom od najmanje devet. Novi Pazar je studentski grad, vodimo računa o mladima i njihovoj budućnosti i  stipendije, koje ove godine dodeljujemo po šesti put, postale su tradicija”, rekao je predsednik Privremenog organa Nihat Biševac, podsećajući da studenti bez oba roditelja koji su konkurisali za stipendije iz gradskog budžeta ostvaruju to pravo, bez obzira na prosečnu ocenu ostvarenu tokom dosadašnjeg školovanja.

Na sednici je usvojen i Zaključak o dodeli novčanih sredstava deci sa malignim i retkim oboljenjima.

Podeli