DruštvoEkonomijaVesti

SEDA: Tribina o ženskom preduzetništvu

Povodom obeležavanja Međunarodnog dana ženskog preduzetništva, Regionalna razvojna agencija Sandžaka SEDA organizovala je tribinu za žene preduzetnice. Cilj je da se žene što više animiraju i ohrabre za preduzetništvo, jer žensko preduzetništvo u Novom Pazra i pored brojnih podsticaja, još uvek nije na zadovoljavajućem nivou.

Direktor SEDA Samir Kačapor ističe da je ideja ohrabriti žensku populaciju, ne samo da aktivno učestvuje u pokretanju biznisa već i da se edukuje u svim oblastima poslovanja, od pisanja biznis plana do rada u marketingu.

„Naročito smo na raspolaganju ranjivim grupama, bilo da im je potrebna početna podrška ili je reč o postojećim firmama.Uz omladinski biznis, poseban je fokus na razvoju ženskog preduzetništva koje u ovom trenurku nije na zavidnom nivou, iako želimo da bude drukčije i u tom pravcu ulažemo mnogo napora“, kazao  je Kačapor.

U okviru tribine prezentovani su brojni programi osmišljeni u cilju razvoja ženskog preduzetništva. Te programe SEDA realizuje u partnerstvu sa Ministarstvom privrede Republike Srbije, Fondom za ravoj i partnerima iz Nemačke. Iz Agencije apeluju na potencijalne korisnice da se za programe u što većem broju prijave do kraja ove, ali i u toku naredne godine.

Podeli