DruštvoVesti

Radovi na izgradnji KBC Novi Pazar teku ubrzanom dinamikom

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja dr Mirsad Đerlek danas je sa direktorom Opšte bolnice Novi Pazar dr Mehom Mahmutovićem i predsednikom privremenog organa grada Novog Pazara  Nihatom Biševcem obišao radove na izgradnji kliničko bolničkog centra Novi Pazar. Radovi na pojedinim odeljenjima biće pre roka završeni kazali su izvođači.

Radovi na izgradnji kliničko bolničkog centra Novi Pazar, prema rečima direktora Opšte bolnice dr Meha Mahmutovića se izvode ubrzanom dinamikom. Kako je rekao uporedo se radi na više lokacija.

„Imali smo priliku da vidimo da radovi idu dobrom dinamikom možda čak i malo brže od predviđenog što je za nas jako dobro. Ide zimski period i doći će do otežanog rada ali kako radovi idu imamo priliku da verovatno psihijatriju dobijemo negde već krajem zime. A hirušku blok gde su grubi radovi gotovi negde krajem leta sledeće godine“, kazao je Mahmutović.

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja dr Mirsad Đerlek kazao je da je iznenađen kojoj se brzinom radi na izgradnji bolnice i dodao da će Novi Pazar sada imati jedn od boljih kliničkih centara u zemlji.

„Kao što vidite ovo je jedno veliko gradilište i ono što sam zadovoljan jer sam i ja bio direktor ove ustanove jeste što se vrlo planirano radi i što je stuka procenila da ove zgrade koje su stare preko 50 godina treba da se ruše i grade nove. Po mom mišljenju jako kvalitetan potez i da ćemo dobiti kompletno jednu novu zdrastvenu ustanovu, jednu od najsavremenijih u Srbiji“, rekao je za RTV Novi Pazar Đerlek.

„Cilj nam je da zajedno sa Ministarstvom zdrastva, Vladom RS , Kancelarije za javna ulaganja, jer ovo su milionska ulaganja da pomognemo u izgradnjih ovakvih centara koja će svim pacijentima olakšati lečenje“, rekao je predsednik privremenog organa Nihat Biševac.

Šef gradilišta Dževad Elfić istakao je da sve ide planiranom dinamikom i da će se tako i nastaviti.

A.A.

Podeli