DruštvoVesti

Ovogodišnji radni sastanak održan u Novom Pazaru

Savez gluvih i nagluvih Republike Srbije organizovao je radni sastanak čiji je domaćin ove  godine bilo Udruženje iz Novog Pazara. Sastanku koji je bio vezan na osvrt rada u prethodnom periodu, bio je posvećen planovima i njhovoj realizaciji za narednu godinu. Sastanku su prisustvovali predsednici i sekretari udruženja gluvih i nagluvih iz drugih gradova Srbije.

Jedno od članica Udruženja gluvih i nagluvih Srbije, od ukupno 33, jeste i novopazarsko udruženje. Sekretarka Amela Alivodić izrazila je zadovoljstvo što je ovogodišnji radni sastanak održan u Novom Pazaru.

“Meni je čast i zadovoljstvo što je ovaj sastanak održan u našem udruženju i što smo pohvaljeni za postignute rezultate od starne predsednika ove krovne institucije u Srbiji Mihaila Gordića i  njegovih saradnika. Ono što mogu da obećam jeste da ćemo i dalje raditi za dobrobit naših članova kako bi uspeli da im na neki način još više olakšamo život”, rekla je sekretarka Udruženja gluvih i nagluvih Novi Pazar Amela Alivodić.

Predsednik Udruženja gluvih i nagluvih Republike Srbije Mihailo Gordić istakao je da je saradnja sa novopazarskim udruženjem odlična, da ono beleži velike uspehe u radu koji se vezuju za maksimalnu pomoć svim članovima.

“Mi smo razgovarali o boljem budućemadu unutar udruženja. Svi mi imamo jedan zajednički cilj, a to je da pomognemo gluvima da bolje žive  i da Srbija bude zemlja bez barijera. Moram da  zahvalim Ministarstvu za rad i socijalna pitanja kao i Sektoru za osobe sa invaliditetom jer oni za nas imaju sluha i podržavaju nas uvek. Takođe smo veoma zadovoljni  saradnjom sa udruženjem iz Novog Pazara jer redovno dobijamo izveštaje njihovog rada. Oni imaju puno posla, organizuju mnoge aktivnosti koje su korisne za članove, a ono što je veoma važno i što bih izdvojio jeste da su obezbedili donacije kao vid  pomoći osobama sa ovim vidom invaliditeta kao i članovima njihovih porodica. Posebno bih izdvojio nabavku bebi alarma i budilnika za gluve osobe i to nama mnogo znači”, kazao je predsednik Udruženja gluvih i nagluvih Srbije Miahailo Gordić.

Biljana Veljović

Podeli