Zanimljivosti

Zapalite LOVOROV LIST: Nećete verovati šta će se dogoditi

Od lovorovog lista ima puno više koristi od samog ubacivanja u lonac kako bi jelu dao aromu. On usporava starenje, umiruje, pomaže u borbi protiv bakterija, leči disajne puteve.

Lovorov list je čudotvorna biljka i šteta ga je koristiti samo kao dodatak jelima. Stručnjaci kažu kako se radi o vrlo moćnoj biljci koja usporava starenje, popravlja raspoloženje, čisti telo, rešava respiratorne probleme i još dosta toga.

Ovo je nekoliko načina na koje ga možete koristiti za zdravlje:

Pomaže kod teskobe i umora, razbuđuje

Kombinacija hemikalija u lovorovom listu deluje smirujuće na telo i psihu. Sve što treba da uradite jeste da zapalite nekoliko listića u prostoru u kom boravite i da udišete taj dim. Ali, to nemojte raditi pre spavanja jer će vas miris zapaljenog lovora razbuditi.

Tera sluz iz pluća

Lovorov list je stimulans disajnih puteva i može pomoći u izbacivanju sluzi iz pluća. Najbolji način je da stavite sveže ili suve listove u vruću vodu i da udišete paru, odnosno da se inhalirate. Pomaže i mazanje uljem lovora po prsima. To leči alergije i astmu.

Pomaže kod dijabetesa

Istraživanje je pokazalo kako konzumiranje 3 grama lovora na dan smanjuje nivo glukoze kod ljudi koji imaju dijabetes tipa 2.

Dobar je za probavu

Stavljajte ga što više u hranu ili izmasirajte stomak uljem lovora nakon obroka, to će pomoći u izlučivanju probavnih sokova i bržoj preradi hrane u želucu. Za pravilan rad srca – organski spoj pronađen u lovoru jača zidove kapilara u srcu i pomaže da se eliminiše loš holesterol iz tela.

Leči upalu zglobova

Uljem od lovora masirajte bolno područje i pojačajte količinu lovorovog lišća koju dodajete u hranu. Kod urinarnih infekcija – pomešajte prah od lovora sa mlekom i pijte. Radi se o starom receptu za rešavanje ovih problema.

izvor: naslovi net

 

Podeli