Vesti

Kakvo nas vreme očekuje narednih dana?

Sunčan i hladan dan pred nama: Kakvo nas vreme očekuje narednih dana?

Pred nama je sunčan ali hladan dan, maksimalna temperatura do 9 stepeni. Jutros je mraz zabaležen u mnogim mestima širorm Srbije, na planinama, u Vojvodini, na zapadu, kao i u Beogradu. Najhladnije jutros je bilo na Kopaoniku, sa temperaturom od -8 stepeni.

Nakon što je prva polovina novembra protekla uz temperaturu višu od proseka, druga polovina je odlučila da nas iznenadi zimom, mrazom, ponegde i snegom. Za to su odgovorna jaka severna strujanja koja su do jugoistoka Evrope donela hladnu vazdušnu masu.

Nakon mraznog jutra, sledi hladan novembarski dan. Tokom dana će biti pretežno sunčano uz oblačne intervale i bez padavina. Vetar zapadni i severozapadni, pojačan na istoku zemlje.

U najtoplijem delu dana živa u termometru neće se popeti iznad 10. podeoka. BIće između 6 i 10 stepeni.

U ponedeljak suvo i toplije, sa temperaturom do 15 stepeni. U utorak i dalje toplo, ali doći će do naoblačenja koje će donositi kišu nižim, a susnežicu višim predelima.

Krajm naredne nedelje postoji mogućnost da naše predele zahvati hladni talas, koji bi mogao doneti sneg i nizijama, svakako ćemo više informacija imati narednih dana.

 

 

Podeli