DruštvoVesti

Donacija humanitarke Safije Muratović odeljenju nefrologije

Menadžerka kompanije Cepter, Safija Muratović, uz pomoć svojih prijatelja nastavlja da pomaže Opštoj bolnici u Novom Pazaru. Ovoga puta obezbedila je dve klime i medicinsku opremu  za odeljenje nefrologije i dijalize.  

Nakon što je pre, mjesec dana, odeljenjima Opšte bolnice poklonila značajan broj posteljina, jastuka, peškira, pokretnih klima, aparata za prečišćavanje vode, menadžerka kompanije Cepter, Safija Muratović, poznatija kao Mica, sada je Nefrološkom odeljenju uručila dve klime i medicinsku opremu.

“Zahvaljujem se kompaniji Cepter i svim donatorima koji mi izlaze u susret svaki put kada mi je potrebna pomoć. Najviše se radujem što u ovoj donaciji imam sedmoro dece čiji su roditelji bili donatori”, istakla je za RTV Novi Pazar donatorka Muratović.

Hronični pacijenti koji na odeljenju za nefrologiju i dijalizu provode po više sati na dijaliznim aparatima, od velikog je značaja klimatizacija prostorija kazao je načelnig nefrološkog odeljenja Edvin Hadžibulić.

“Od kako smo prešli u ove prostorije, koje su inače privremene, potreba za klimama je bila velika. Obratili smo se tetka Mici i ona nam je odmah izašla u susret i donela to što nam je trebalo”, objasnio je Hadžibulić.

Osoblje bolnice ističe da sve što je do sada Safija Muratović donirala jeste od velike koristi radnicima i pacijentima.

Poznata novopazarska humanitarka Safija Muratović ne odustaje od svoje životne misije, a to je pomoći drugima. Humanitarnim radom bavi se već više od 60 godina. Saradnja sa Opštom bolnicom će, prema rečima donatorke i ubuduće biti nastavljena.

A.A.

Podeli