KulturaVesti

Otvorena izložba “Omaž savremenici” Mehmeda Slezovića

U Galeriji Multimedijalnog centra u Novom Pazaru otvorena je izložba slika “Omaž savremenici”, Mehmeda Slezovića.

“Stvaralačke ličnosti koje sam označio ovim svojim projektom omaža, takve su da njihovo delo i danas opominje ukazujući na puteve koji se protive bespućima kojima smo, nažalost, još uvek izloženi. Naravno, uvek ostaje problem čitanja koje se menja u zavisnosti od određenih konteksta koji se menjaju. Nova čitanja pripadaju dolazećim generacijama kao i razumevanje onog što se dešavalo na ovom tlu u kontekstu širih okvira. I ova serija omaža je jedno od takvih čitanja, tim više dragoceno, što pomaže da i sebe bolje vidimo i “pročitamo” u ovom interregnumu označenim tranzicijom u svim njenim značenjima, koja ovde još uvek traje”, rekao je autor o selekciji slika iz novog opusa.

Jedan od najistaknutijih slikara sa ovih prostora, Mehmed Slezović, priredio je preko 70 samostalnih i više od 300 kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu.

Osim autora, na izložbi su govorili i osnivač Kulturnog centra VRT 369, Nermin Duštinac, Alda Dazdarević ispred Multimedijalnog centra i Elmir Habibović, direktor muzeja “Ras”, gde je takođe izložen deo radova izložbe “Omaž savremenici”.

Podeli