DruštvoEkonomija

NSZ: Poseta uspešnih preduzetnika

Predstavnici novopazarske filijale Nacionalna služba za zapošljavanje kroz podsticajna sredstva za pomoć privrednicima nastavili su sa posetama uspešnih preduzetnika. Danas su posetili porodicu Dervišević koja je uz podršku NSZ unapredila svoj posao prirodnih melema i ulja.

Još jedna uspešna preduzetnica koja je uz podršku Nacionalne službe za zapošljavanje unapredila svoj posao i zaposlila radnika je diplomirani biolog i farmaceutski tehničar Senadija Dervišević. Melemi, ulja, šamponi i serumi smo su neki od prirodnih proizvoda koje ona pravi.

„Na osnovu biljaka i ulja došli smo do zaključka da jedino na prirodan način može doći do izlečenja mnogih bolesti. Najvažniji proizvod u našoj paleti od 30 proizvoda je melem koji je namenjen za osbe koje pate od psorijaze. Oni koji su ga koristili su prezadovoljni rezultatima“, kazala je Dervišević.

PR Nacionalne službe za zapošljavanje Aida Bojadžić istakla je da je ova firma, pod brendom „Hurem melem lek“ postigla veoma brz uspeh za samo godinu ipo dana što pokazuju i brojna priznanja i nagrade,

„Mi kao Nacionalna služba nastavićemo da pratimo ovako uspešne preduzetnike. Tu smo da im ukažemo na aktuelne javne pozive ali i na mogućnosti kako i dalje da prošire svoj biznis i uposle još radnika“ dodala je Bojadžić.

Proizvodnja prirodnih preparata koje proizvodi porodica Dervišević traje već 20 godina, ali kako je istakla majka Senadija brend pod nazivom „Hurem melem lek“ je tek poslednje tri godine aktuelan. Ona je istakla da posao ide uzlaznom putanjom i da planiraju da zaposle još radnika.

A.A.

Podeli