Sport

ADCC PS u greplingu: Preko 200 boraca u Novom Pazaru

Novi Pazar će u subotu, 11. novembra, biti domaćin Prvenstva Srbije u greplingu, borilačkoj disciplini veoma popularnoj u svetu.

Takmičenje pod okriljem organizacije ADCC (Abu Dhabi Combat Club) biće održano u Sportskoj dvorani Pendik, a početak je zakazan za 11 časova.

U kategoriji do 100 kilograma nastupiće Dževad Baltić iz Sandžak top tima.

“Grepling čine rvanje, đijuđica, džudo. Nema jedino udaranja. U Novi Pazar dolaze jaki takmičari. Biće težak dan i noć. Nadam se da ću dočekati noćni program i finale”, rekao je Baltić.

On je tokom ove i prethodne godine u poluteškoj kategoriji osvajio bronzane medalje na amaterskim šampionatima Evrope i sveta u mešovitim borilačkim veštinama (MMA).

Kod boraca čija težina ne prelazi 83 kilograma prijavljen nastupiće Aladin Ibrović, još jedan predstavnik Sandžak top tima.

“Iskustva iz greplinga mnogo mi znače zbog MMA. Biću među najlakšima u kategoriji do 83 kilograma. Ima tu i majstora crnog pojasa”, kazao je Ibrović.

Čelnici novopazarskih sportskih institucija dobili su poziv od ADCC da budu suorganizatori predstojećeg takmičenja i odgovorili su pozitivno.

“Prepoznati smo kao pouzdan partner za ovu ozbiljnu manifestaciju. Grad smo borilačkih sportova, a Sandžak top tim je primer kako treba da se vodi jedan klub. Tamo odrastaju sportisti, zdrave ličnosti i dobri borci. Podržavaćemo i ubuduće ovakve aktivnosti”, naveo je direktor gradske Ustanove za sport Emir Mehmedović.

ADCC Prvenstvo Srbije u greplingu trebalo bi da okupi preko 200 boraca. U planu je više od 130 mečeva na tri tatamija.

“Ova dvojica naših boraca, a biće još oko desetorica njih, najavljuju dobar rezultat. To je uvertira pred Svetsko prvenstvo od 19. do 25. novembra u Tirani. Pozivam sugrađane da dođu u subotu, da podržimo momke na putu do titula”, rekao je generalni sekretar pazarskog Sportskog saveza Nermin Zećirović.

M. Minić

Podeli