DruštvoKultura

Raspisan konkurs za kratku priču: “Priča iz mog zavičaja”

Narodna biblioteka “Dositej Obradović” raspisala je konkurs za kratku priču pod nazivom “Priča iz mog zavičaja”. Nagrađene će biti po tri najbolje knjige iz tri kategorije. Pravo na učešće imaju svi državljani Srbije. Radove dostaviti najkasnije do 1. decembra tekuće godine.

Konkurs za kratke priče pod nazivom “Priča iz mog zavičaja” je ustaljena praksa biblioteke u Novom Pazaru koja prerasta u tradiciju. I ove godine svi koji su zainteresovani mogu dostaviti svoje radove najkasnije do 1. decembra tekuće godine.

“Konkurs se satsoji iz tri kategorije. Prva kategorija su učenici od prvog do četvrtog razreda. Druga od petog do osmog i treća odrasli (srednjoškolci, student i ostali). Priča mora da se temom, motivom, mestom radnje, likovima ili događajima, ili nekim drugim sadržajima odnosi na područje Novog Pazara”, objasnila je za RTV Novi Pazar diplomirana bibliotekarka Azra Biševac.

Radove slati u tri odštampana primerka, do dve kucane strane na A4 formatu, na srpskom i bosanskom jeziku. Priče ne smeju biti već objavljivane. Kako su istakli, radove treba slati sa naznačenom šifrom u posebnoj koverti sa ličnim podacima. Kako je istakla diplomirana bibliotekarka Azra Biševac proglašenje pobednika i svečana dodela nagrada održaće se u četvrtak 7. decembra u Narodnoj biblioteci „Dositej Obradović“ u 12 časova.

A.A.

Podeli