Sport

Trtovac deveti u Ljubljani

Igrač bilijara iz Novog Pazara Haris Trtovac zauzeo je deveto mesto u konkurenciji 192 učesnika na turniru “devetke” u Ljubljani.

Član Bilijar kluba 262 ostvario je pet pobeda i dva poraza na Longoni Slovenija openu, koji je okupio neke od najboljih svetskih igrača.

Trtovac je u svom trećem meču poražen je od Sanjina Pehlivanovića iz Bosne i Hercegovine sa 6:9, da bi u petom istim rezultatom savladao zemljaka Aleksu Pecelja.

U borbi za četvrtfinale, mladi Novopazarac izgubio je od Slovenca Aleša Mandiča sa 6:9.

“Od starta su me pratil pehovi, što je uticalo na krajnji skor. Noć pre turnira pokisli su mi štapovi. Ovlažili su kapica i kiks. Ko igra bilijar, zna šta to znači. Dobio sam neke svetske igrače, poput trećeg sa nedavnog Otvorenog prvenstva SAD u ‘devetki’ Pecelja”, rekao je Trtovac.

“Protiv ovogodišnjeg vicešampiona planete u ‘osmici’ Pehlivanovića bio sam blizu preokreta. Slabo sam odigrao meč za čcetvrtfinale, pa sam malo razočaran. Ipak, rezultat u Sloveniji je odličan”, dodao je Trtovac.

On je u Ljubljani dobio još Auroru Marini iz Italije (9:2), Crnogorca Luku Mitrovića (9:7), Ajdina Piknjača iz Bosne i Hercegovine (7:6) i italijanskog igrača Andreu Miljolija (9:6).

Trofej je osvojio Hrvat Ante Šola, koji je u finalu sa 9:8 pobedio Pehlivanovića. Treće mesto podelili su Zoran Svilar iz Srbije i Albanac Arjan Matrizi.

“Učestvovaću 2. i 3. decembra na izuzetno jakom Atlantis openu u Nišu. Kasnije tog meseca biće i turnir u Novom Pazaru, koji će imati eminentne takmičare i bogat nagradni fond. Naredne godine planiram više internacionalnih nastupa”, najavio je Trtovac.

M. Minić

Foto: Longoni Slovenia open

Podeli