DruštvoVesti

Đukić Dejanović posetila osnovne i srednje škole

Nakon sastanka u Gradskoj upravi Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović sa saradnicima i predstavnicima Grada obišla je radove na izgradnji novog vrtića “Naše dete”. Nakon toga obišla je i osnovnu školu Bratsvo i SŠ Gimnaziju.

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović sa svojim saradnicima i predstavnicima grada na čelu sa gradonačelnikom Nihatom Biševcem prvo je obišla radove koji se izvode na izgradnji novog vrtića “Naše dete”. Nakon toga obišli su Osnovnu školu Bratstvo gde im je priređen program za doček. U okviru programa otvorena je prva dečija olimpijada ove škole. Prisutnima su se obratili direktor škole Dejan Kulundžić, gradonačelnik Nihat Biševac i Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović.

“Mi smo danas otvorili olimpijske igre koje će našim đacima omogućiti da oste draž ovih igara i nadamo se da će ovo postati praksa naše škole”, kazao je direktor OŠ “Bratstvo“ Dejan Kolundžić.

Na otvaranju prve olimpijade Ministarka Prosvete Đukić Dejanović je pozdravila sve prisutne i istakla koliko je bitno igrati fer i prihvatiti kako pobedu tako i poraz.

“Ministarstvo prosvete će i u buduće sarađivati ne samo sa olimpijskim komitetom već i sa već i sa svim onim subjektima koji će vama, deci davati mogućnost da se igrate, volite i učite”, kazala je Đukić Dejanović.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac kazao je da je najbitnije druženje i bavljenje sportom.

“Mi kao Lokalna samouprava želimo da zajedno sa školama promovišemo važnost sporta. U ovom slučaju nam je pomoglo ministarstvo prosvete I ovi putem im se zahvaljujemo na tome” istakao je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac.

Prvo takmičenje i prve medalje dodeljene su za pobednike plivanja. Ministarka Slavica Đukić Dejanović uručila je zlatne medalje pobednicima u muškoj i ženskoj kategoriji. Srednja škola Gimnazija bila je sledeća lokacija koju su obišli. Tamo ih je dočekao školski hor koji je otpevao himnu škole. Nakon toga upriličen je prigodan program gde su se predstavili najbolji učenici ove škole.

A.A.

Podeli