Društvo

Ambasador Namur cijeni podršku koju narod Palestine dobija od SDP-a

Muhamed Al Namur, ambasador Palestine u Srbiji, posjetio je Sandžačku Demokratsku Partiju (SDP) te se sastao s predsjednikom Nihatom Hasanovićem i njegovim timom.

Tijekom susreta, razmijenili su stavove o trenutnoj situaciji na Bliskom Istoku, posebno se osvrćući na genocid kojeg Izrael vrši nad Palestinom.

,,SDP dosljedno pruža podršku Palestini i njenom narodu tokom teških trenutaka u regionu. Ovo je za nas težak period.,, izjavio je ambasador Namur za Rtv Novi Pazar.

Ova posjeta ima dvostruki značaj – osim što potvrđuje solidarnost sa palestinskom državom, takođe označava još jedan korak ka jačanju diplomatskih i političkih veza.

,, Naš lider Rasim Ljajić i narodni poslanik Muamer Bačevac, jasno su izrazili svoje mišljenje. Ambasador je to pozdravio i izrazio svoju želju da sve političke partije, organizacije i pojedinci zajedno nastupe i protestima pošalju poruke mira,, rekao je Hasanovićp.

 

Istaknuti su brojni vidovi podrške Palestini u Srbiji, masovne skupove podrške i demonstracije širom zemlje, uključujući i Novi Pazar. Ambasador je posebno naglasio da je Sandžačka Demokratska Partija jedina stranka koja je istakla veliki broj palestinskih zastava na svojim prostorijama, što smatra bratskim gestom podrške.

G!cić

 

Podeli