Društvo

Najbolje vreme da se posadi voće

Iz Međuopštinske unije poljoprivrednih udruženja pozvali su poljoprivrednike da im se obrate radi nabavke kvalitetnih i sertifikovanih sadnica. Predsjednik MOUPU Ismet Sajtarić kaže da su sadnice koje nudi prodavac iz Kruševca visokokvalitetne i sertifikovane. Ove godine za sve one koji kupe 5 i više sadnica besplatna poštarina.

I ove godine nastavlja se saradnja sa rasadnikom Zomi komers iz Kruševca kazao je predsednik Međuopštinske unije poljoprivrednika Ismet Sajtarić. Kako je rekao Poljoprivrednici su zadovoljni jer imaju organizaciju koja ih okuplja i ulaže napore i sredstva kako bi se unapredio njihov položaj i što bolje poslovalo u domaćinstvu.

“I ove godine se organizujemo za voćne sadnice da kupimo od njih. Sadnice se kupuju i poručuju putem telefona. U uniji poljoprivrednika mogu dobiti vizit karticu, vrste sadnica, cene i podlogu što je najbitnije. Sadnice se šalju brzom poštom. Ove godine je vlasnik rešio da pokloni prevoz odnosno poštarinu za sve one koji poruče 5 i više sadnica, sadnice će doći na kućnu adresu besplatno, odnosno platiće samo sadnice ali ne i poštarinu”, kazao je za RTV Novi Pazar Ismet Sajtarić.

Za sve informacije o vrstama voća i cenama svi zainteresovani poljoprivrednici mogu se obratiti direktno vlasniku koji je spreman da odgovori na sva pitanja poljoprivrednika. Kako su istakli iz MOPU sada je pravo vreme za sadnju ovih sadnica.

A.A.

 

 

Podeli