DruštvoVesti

Simpozijum ginekologa u Novom Pazaru

Novi Pazar je i ove godine domaćin stručnog simpozijuma Ginekološko-akušerske sekcije Srpskog lekarskog društva, koji je održan danas u turističkom naselju ”Ras” na Pazarištu. Za ginekologe iz različitih krajeva Srbije to je bila prilika da se sretnu, razmene iskustva, ali i da se informišu o novim dostignućima u ovoj oblasti.

Novopazarski lekari su kolegama iz cele Srbije predstavili svoja iskustva u radu u oblasti ginekologije i akušerstva. U drugom delu stručnog simpozijuma u fokusu su bile teme iz oblasti onkofertiliteta, odnosno reproduktivne onkologije. O tim temama govorili su afirmisani stručnjaci iz Kliničkog centra Srbije i Ginekološko akušerske klinike Narodni front.

Stručni skup je pozdravio direktor Opšte bilnice u Novom Pazaru dr Meho Mahmutović.

Mahmutović je istakao da Novi Pazar uskoro dobija savremen Kliničko-bolnički centar, te da se paralelno radi na zapošljavanju i novog stručnog kadra.

Načelnik Ginekološko akušerskog odeljenja u Novom Pazaru dr Avdul Škrijelj govorio je o razvoju ovog odeljenja u gradu u kojem je smešteno jedno od najvećih porodilišta u zemlji. Istakao je značaj što najveća imena u ginekologiji prisustvuju stručnom skupu.

”Predavanja su jako važna i poučna za nas ginekologe u Novom Pazaru. Naša ginekologija je prepoznatljiva na mapi Srbije i to je veoma značajno. Država je prepoznala značaj jednog od najvećih porodilišta, što se ogleda kroz različita ulaganja”, izjavio je Škrijelj.

Generalni sekretar Ginekološko akušerske sekcije Srpskog lekarskog društva dr Ivan Dokić poručio je ženama da se ranije odlučuju za potomstvo i da vode računa o reproduktivnom zdravlju. Ovakve skupove ocenio je vrlo bitim za stuku.

 

Podeli