DruštvoEkonomija

Podsticajna sredstva pospešila privredu

Nakon dodele ugovora za 20 nezapslenih lica na nootvorenim radnim mestima kod 10 poslodavaca i 11 grantova za samozapošljavanje, delegacija koja je uručila ugovore o podstivcajnim sredstvima posetila je i poslodavace koji su u prethodnom ciklusu dobili podšrku za rast poslovanja i otvaranje novih radnih mesta.

Sabaheta Kajtazović je jedna od poslodavaca koja je za svoju firmu „Bereket“ dobila podsticajna sredstva u okviru projekta Reintegracija I. Danas je ugostila gradonačelnika Novog Pazara Nihata Biševca i saradnike projekta Reintegracija II.

„Ove godine u Maju smo dobili 5 novih mašina koje su nam unapredile proizvodnju. Takođe smo zaposlili još dve nove radnice a kako je posao krenuo uzlaznom putanjom stvorili su se uslovi za zapošljavanjem još radnika“ kazala je novopazarska privrednica Sabaheta Kajtazović.

„Pored pomoći koju je dobila Sabaheti je potreban i monitoring i finansijska podrška a mi ćemo je uputiti u Razvojnu agenciju SEDA gde može da dobije sve te potpore. Takođe imamo i kancelariju Fonda za razvoj pa ćemo videt kolike su mogućnosti za daljim podsticajima. Ovo je jedno pravo žensko preduzetništvo, od dizajna i krojenja i šivenja, sve su to naše sugrađanke. Veoma sam zadovoljan da je jedan ženski kolektiv ovako uspešan“ rekao je za RTV Novi Pazar član Gradskog veća Fevzija Murić.

Još jedan uspešan poslodavac koji je dobio podsticajna sredstva za svoju firmu ugostio je delegaciju na čelu sa gradonačelnikom Novog Pazara Nihatom Biševcem. Tom prilikom su razgovarali koliko se unapredio njihov posao.

„Dobili smo novu opremu koja nam je značajno pomogla da unapredimo način na koji funkcionišemo. Takođe smo podstakli sistem našeg rada na jedan novi nivo. Nakon programa smo zaposlili još dva nova lica. Koristimo trenutno najnovije softvere i računare koji nam olakšavaju posao koji obavljamo“ istakla je copywriter Lejla Tahiragić.

„Veoma značajan projekat za naš grad. Kroz projekat Reintegracija Grad je sa partnerima podelio preko 600 hiljada eura kako nezaposlenima tako i privrednicima koji su imali brojne obuke i prekvalifikacije. Zahvalio bih se na dobroj saradnji IDCu SEDI, Merhametu takođe i ASBu (nemačkoj organizaciji )“ kazao je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac.

Kako je istakao gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac ove firme predstavljaju dobar primer uspešnog poslovanja. Kako je naglasio i u budućnosti će se grad zajedno sa partnerima truditi da poboljša privredu Novog Pazara.

A.A.

 

Podeli