Društvo

Počeo sa radom sistem “Pronađi me”

Predsednik Aleksandar Vučić poručio je danas, na prezentaciji i puštanju u rad sistema “Pronađi me” za hitno obaveštavanje javnosti u slučaju nestanka maloletne osobe, da spašavanje života dece mora da bude naš najvažniji zadatak u narednom periodu.

“I sebi i svima drugima iz državnih institucija i organa hoću da kažem-da tačno je, napravili smo stotine kilometara puteva i na hiljade mostova. Čak nismo uspeli ni da ih prebrojimo sve, ali hiljade mostova. A od svakog od tih mostova, koji su strašno važni i od svakog od tih hiljada kilometara puteva je važniji život jednog deteta i o tome moramo da razmišljamo mnogo više. I čini mi se da to mora da bude naš najvažniji zadatak u narednom periodu”, rekao je Vučić u Palati Srbija.

Na telefone mobilnih korisnika već su počele su da stižu poruke obaveštenja o pokretanju sistema za pronalazak nestalih maloletnik osoba “Pronađi me”.

U poruci je navedeno:

“Pronađi me! – Sistem za hitno obaveštavanje javnosti od danas je aktivan u Srbiji. Više informacija na www.mup.gov.rs”.

Podeli