Društvo

SDP: 12 autobusa, preko 600 mladih na putu za Sajam knjiga u Beogradu

U ranim jutarnjim satima, preko 600 mladih iz Novog Pazara odazvalo se pozivu Sandžačke demokratske partije (SDP) i uputilo se ka Beogradu na prestižni Sajam knjiga. Predvođeni Tarikom Rupićem, predsjednikom Foruma mladih SDP-a, putnici su se smjestili u 12 autobusa, čineći ovo pitovanje najvećom organizovanom inicijativom te vrste do sada.

 “Zadovoljstvo je vidjeti ovakav odziv. Ovo nije samo putovanje, već pokazatelj povjerenja koje mladi imaju u nas. Nismo očekivali ovakvu brojku, ali smo spremni i organizovani za svakog pojedinca. Mladi su krenuli  uz saglasnost svojih porodica, pokazujući razinu povjerenja u organizaciju,, rekao je Rupić za Rtv Novi Pazar.

Dodao je kako je Rasim Ljajić, osnivač SDP-a, lično ispratio oko 670 sugrađana te da će ih u Beogradu  dočekati ministar turizma i omladine, Husein Memić.

video:

,,Posjetićemo i štand Narodne biblioteke Novi Pazar na Sajmu, razgovarati s piscima, a za mnoge je i prilika da upotpune svoje kućne kolekcije knjiga . Sve to doprinosi bogatstvu iskustva koje naši mladi mogu steći,” naglasio je Rupić.

Inicijativa SDP-a, uključuje besplatan prevoz, ulaznice i obrok. Putovanje, naglšavaju organizatori, potiče mlade na aktivno učestvovanje u društvenim događajima.

G!cić

Podeli