DruštvoVesti

Produžen upis za pripremnu nastavu u Muzičkoj školi Stevan Mokranjac

Škola za osnovno muzičko obrazovanje svake godine upisuje đake u svojoj školi. Ove godine je upis za prirpemnu nastavu produžen do kraja oktobra istakla je nastavica solfeđa Aida Hudović. Pravo na upis imaju učenici uzrasta do devet godina, odnosno koji su sada 2. razred Osnovne škole dodala je Aida. Pohađanje pripremne nastave je besplatno.

Bez obzira na sklonost ili talenat deteta, muzičko obrazovanje na više načina pomaže u razvoju svakako deteta, istakla je nastavnica solfeđa Aida Hudović. Upravo je škola za osnovno muzičko obrazovanje Stevan Mokranjac pravo meste gde će vaše dete razviti veštine u svlađivanju ne samo muzike I instrumenata već I drugih predmeta, dodala je ona.

“Ono što je trenutno bitno da naši sugrađani znaju je da je upis za pripremnu nastavu u toku i da  će trajati do kraja oktobra. Sva deca koja pohađaju drugi razred Osnovne škole mogu da se prijave i mi ćemo automatski znati u koju školu dete ide i koja je smena i na taj način ćemo odrediti grupe i biće javljeno roditeljima kada počinju sa pripremnom nastavom”, kazala je za RTV Novi Pazar Hudović.

Tokom pripremne nastave za muzičko obrazovanje učenici će imati jedan čas nedeljno istakla je nastavnica solfeđa Aida Hudović.

“Pripremna nastava je kao predškolsko i na kraju godine đaci će polagati prijemni ispit gde treba da se zadovolje kriterijum za ritam, muzikalnost, pevanje i prepoznavanje muzičkih motiva, onda će moći da odaberu koji instrument žele da sviraju, jer tek od prvog razreda muzičke škole se uči sviranje na instrument, dodala je za RTV Novi Pazar Hudović.

Ona je naglasila da roditelji mogu da se prijave u sekreterijatu muzičke škole svakog radnog dana od 09 do 13h gde mogu popuniti prijave kako bi svoju decu upisali u pripremni razred ove škole.

Muzičkim obrazovanjem stiče se i muzikalnost koja je nekoj deci urođena, neka znaju da je ispoljavaju i bez muzičkog obrazovanja, a nekoj deci je potreban podsticaj kako bi oni u sebi to pronašli, prepoznali i ispoljili, kazala je na kraju nastavnica solfeđa Aida Hudović. Zbog toga bi trebalo svakom detetu omogućiti da stekne osnovno muzičko obrzovanje i da se u ranijem perdiodu detinjstva bavi muzikom, dodala je ona.

 

A.A.

Podeli