DruštvoVesti

Mlađi osnovci obeležili Svetski dan hrane

Učenici Medicinsle škole u sardnji sa učuteljicama iz OŠ Meša Selimović organizovali su za đake do četvrtog razreda predavnje i radionicu povodom obeležavanja Svetskog dana hrane. Cilj je da se stvore navike u ishrani. Da deca od malih nogu steknu stav o tome šta je zdrava ishrana, kazala je nastavnica zdrastvene nege u Medicinskoj školi Milka Slović.

Svestki dan hrane na praktičan i interestantan naćin obeležili su učenici Medicinske škole u saradnji sa učiteljicama OŠ Meša Selimović. Naime, oni su priredili malo predavanje i radionicu za đake do četvrtog razreda. Na licima mališana mogla se videti radost i znatiželja da vide šta su im to pripremili stariji drugari.

Prema rečima nastavnice zdrastvene nege u Medicinskoj Školi Milke Slović danas je za decu priređena radionica koja će im pomoći  da shvate šta je to zdrava hrana ali i na koji način da je pripreme.

Cilj ove manifestacije jeste da se kod tih mali đaka stvore zdrave navike u ishrani i da ukoliko je moguže u buduće praktikuju te načine ishrane“, dodala je Slović.

Učitelj OŠ Meša Selimović Milija Bijorac istakao je da su ovakvi događaji za decu od velikog značaja. Takođe je rekao i da se oni kao njihovi učitelji trude da kroz ovakve i slične aktivnosti probude kod dece svesnost o tome koliko je zdrava hrana bitna za zdrav život, kazao je za RTV Novi Pazar Bijorac

Oktobar je mesec kada se obeležavaju brojni bitni dani a  Svetski dan hrane u Srbiji оbеlеžаvа se оd 2001. gоdinе, i to 16. u mesecu, а оvоgоdišnji slоgаn је: „Vоdа је živоt, vоdа је hrаnа – sаčuvајmо svаku kаp”.

A.A.

Podeli