DruštvoKulturaVesti

Novopazarska i beogradska biblioteka potpisale Sporazum o saradnji

Narodna biblioteka ‘’Dositej Obradović’’iz Novog Pazara i Biblioteka Grada Beograda potpisale su danas Sporazum o saradnji. Sporazum je potpisan u mesecu knjige. Na taj način je najavljen i prvi nastup novopazarske biblioteke na Sajmu knjiga u Beogradu, koji počinje 21. oktobra.

Poseta direktorke Biblioteke Grada Bograda i pomoćnice direktora Beogradskog sajma novopazarskoj biblioteci ”Dositej Obradović” rezultirala je potpisivanjem Sporazuma o saradnji . Time je najavljena intenzivnija saradnja između dve javne biblioteke kroz razmenu kulturnih programa.

”Mislim da je ovo početak jedne lepe saradnje. Voleli bi da ovde prikazujemo naše izložbe. Biblioteka Grada Beograda je poznata po izložbama o našim najpoznatijim piscima, imamo ih oko dvadeset, koje su obišle ceo svet. Voleli bismo da ih i ovde vide građani Novog Pazara”, izjavila je direktorka Biblioteke Grada Beograda Jasmina Ninkov.

Mesec knjige je  idealno vreme da se napravi ovakav vid saradnje – ocenila je pomoćnica direktora Beogradskog Sajama Gorica Škipina. Istakla je da je vrlo raduje prvi nastup novopzarske biblioteke na Sajmu knjiga u Beogradu.

”21. oktobra počinje Međunarodni sajam knjiga u Beogradu. Prvi put gost će biti i biblioteka ”Dositej Obradović”, čemu se ja vrlo radujem. Na Sajmu turizma Turistička organizacija Novog Pazara je izazvala veliko interesovanje kod ljudi u Beogradu, a i svih izlagača iz inostranstva. Na ovaj način turistički potencijali Novog Pazara biće zaukruženi i sa kulturnom ponudom”, izjavila je pomoćnica direktora Beogradskog sajma Gorica Škipina.

Prema rečima direktora novopazarske biblioteke Elijasa Rebronje, saradnja sa Bibliotekom Grada Beograda od velikog je značaja u smislu unapređenja nivoa znanja, ali i bibliotečko informacione delatnosti uopšte.

”Veoma je značajno što smo danas potpisali Memorandum o saradnji. To zapravo pokazuje koliko je novopazarska biblioteka svih ovih godina narasla, koliko smo postali zreli i bitni na ovom, ali i na prostoru cele Srbije”, naglasio je Rebronja.

Rebronja je takođe istakao značaj prvog nastupa novopazarske biblioteke, kao izdavača, na Sajmu knjiga u Beogradu. Na taj način se, prema njegovim rečima, potvrđuje važnost izdavačke delatnosti.

 

Podeli