PolitikaVesti

Oštro o bilbordu sa likom Draže Mihajlovića

Sandžačka demokratska partija sa ogorčenjem osuđuje nedavno postavljanje bilborda sa likom Draže Mihailovića u opštinama Priboj, Prijepolje i Nova Varoš, navodi se u saopštenju odbora te stranke. Nadležne organe pozivaju da hitno preduzmu korake kako bi se uklonili ovi bilbordi koji, ističu, duboko vređaju potomke žrtava četničkih zločina.

Draža Mihailović je nedvosmisleno potvrđeni ratni zločinac, a četničke formacije koje su bile pod njegovom komandom tokom Drugog svetskog rata su izvršile brojne okrutne zločine nad bošnjačkim narodom u Polimlju i istočnoj Bosni.

Smatramo da postavljanje bilborda sa Mihajlovićevim likom predstavlja duboko nepoštovanje prema žrtvama tih zločina i njihovim potomcima.

Podsjećamo da suočavanje sa prošlošću i osuda zločina ne predstavlja samo moralnu obavezu, već i jedinu moguću osnovu za izgradnju mirnog, tolerantnog i prosperitetnog društva.

Zbog toga pozivamo nadležne organe da hitno preduzmu korake kako bi se uklonili ovi bilbordi koji duboko vređaju potomke žrtava četničkih zločina.

Takođe, apelujemo na građane da se bez obzira na vjeru i naciju pridruže u osudi glorifikacije svih ratnih zločinaca i da zajedno radimo na izgradnji društva koje poštuje temeljne ljudske vrednosti.

SDP je uvek bio i ostaće posvećen promociji mira, tolerancije i saradnje, i spremni smo da se aktivno angažujemo u procesima koji doprinose pomirenju i prosperitetu našeg društva”, navodi se u saopštenju za javnost Sandžačke demokaratke partije.

 

S.K

 

Podeli