DruštvoVesti

Radi se na izgradnji svečane sale Kulturnog centra

Radovi na izgradnji Inovacionog centra, postavljanju kompletne fasade kao i izgradnji nove svečane sale teku uporedo i odvijaju se po planu. Ovo su veoma važna tri projekta za Kulturni centar koji će, po završetku svih radova, biti jedan od najmodernijih u regionu.

Što se tiče radova na izgradnji Inovacionog centra oni će, po rečima direktora Kulturnog centra Novi Pazar Dženana Palamara, biti završeni do kraja meseca maja naredne godine. Podestio je da radove finansira Ministarstvo za nauku, tehnološki razvoj i inovacije sa 45 miliona dinara kao, Grad Novi Pazar sa 55 miliona kao i EU progres sa 350 hiljada evra.

”Što se tiče svečane sale Kulturnog centra, radovi se polako privode kraju. Ostalo je još tehničko opremanje enterijera. Novac je obezbedilo Ministarstvo kulture u iznosu od 7 miliona evra i Grad Novi Pazar sa 5 miliona evra”, kazao je direktor Kulturnog centra, Dženan Palamar. Palamar je naglasio da je ostala još da se završi kompletna fasada zgrade i rekonstrukcija termičkog omotača, i to će biti gotovo u narednih mesec dana. Sredstva u izosu od 27 miliona dinara obezbedilo je  Ministarstvo rudarstva i energetike kao i Grad Novi Pazar 8 miliona, odnosno 30 posto od ukupne vrednosti.

Podsećajući na ove važne projekte koji su u završnoj fazi, u planu je realizacija  još nekoliko novih koji su u proceduri, dodao je direktor Kulturnog centra Dženan Palamar.

Biljana Veljović

Podeli