KulturaVesti

Galerija MMC: Otvorena XVIII izložba SULU-a

U Galeriji Multimedijalnog centra u Novom Pazaru otvorena je izložba Sandžačkog udruženja likovnih umetnika. U prisustvu brojnih ljubitelja likovnog stvaralaštva, tradicionalnu godišnju izložbu otvorio je predsednik SULU-a, univerzitetski profesor Ervin Ćatović.

“Osamnaesta tradicionalna godišnja izložba SULU-a predstavlja prave likovne vrednosti umetnika savremene likovne scene Sandžaka. Okupila je stvaraoce različitih generacija. Svojom likovnom poetikom i razlikama u formatu, tehnici i likovnom izrazu, oni su obogatili ovu izložbu. Nemamo uvek na sceni ovako složene i kvalitetne izložbe”, rekao je Ćatović.

Pozvao je ljubitelje likovne umetnosti da tokom naredne dve nedelje, koliko će se ova postavka zadržati u Galeriji, dođu i posete izložbu koja prezentuje likovnu scenu Sandžaka.

Ovakva postavka slika 29 umetnika, trebalo bi da bude predstavljena likovnoj publici u Beogradu i Sarajevu.

“Prezentujemo likovnu scenu Sandžaka pokušavajući da se na kvalitetan način poredimo sa umetnicima iz okruženja. Po mišljenju teoretičara, često smo bili vrlo autentični i zanimljivi po svom osobnom likovnom rukopisu”, naveo je Ćatović.

https://youtu.be/kQB8S00BYd8

Podeli