DruštvoVesti

Najmlađi sugrađani posetili graonačelnika u okviru Dečije nedelje

“Veliko srce dece Srbije„, slogan je ovogodišnjeg obeležavanja Dečije nedelje, koje je počelo 2. oktobra. Do sada su organizovane brojne aktivnosti a danas je organizovan prijem i susret sa gradonačelnikom Novog Pazara Nihatom Biševcem. To je još jedan događaj u ovom gradu priređen u okviru Dečije nedelje. Najmlađi sugrađani imali su priliku da razgovaraju sa gradonačelnikom i postave mu pitanja koja su za njih veoma bitna.

Mališani su svoje zadovoljstvo iskazali i recitovanjem pesmica ali i da prvom čoveku grada postave ozbiljna pitanja i daju predloge u cilju poboljšanja uslova u kojima deca žive, uče i stvaraju. Od gradonačelnika su dobili obećanje da će svi njihovi predlozi biti razmotreni, a predočeni problemi rešeni.

„Mališani su najdraži gosti u Gradskoj upravi. Uvek nas obraduje njihov dolazak. Bilo je lepo danas družiti se sa njima i čuti njihova razmišljanja koja su veoma zrela, iako su deca. Cilj Gradske uprave i Grada Novog Pazara je da im obezbedi što srećnije i bezbrižnije detinjstvo“, kazao je Biševac.

Deca iz predškolse ustanove mladost pored recitacija i ptanja pripremila su i poklon za gradonačelnika. Uz prijatan razgovor najviše su se obradovali slatkišima koje su dobili na poklon.

“Kao i svake godine deca su posetila gradonačelnika, a par njih je nacrtalo sliku i predali gradonačelniku. Deca u narandžastim majcama, njih 20, su naši mali šampioni. Oni su na republičkom takmičenju u Beogradu “Liga malih šampiona” osvojila drugo mesto, tako da su i o ovom uspehu porazgovarali sa gradonačelnokom. Pitala su i kakvim se to poslom bavi prvi čovek grada, koji sport voili i još sličnih pitanja”, kazala je vaspitač PU “Mladost” Aiša Ćorović.

”Naša je obaveza i zadovoljstvo da stvaramo bolju budućnost za decu” poručio  je, između ostalog gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac koji je naglasio da su deca najlepši i najbolji gosti koji, kazao je, daju snagu za dalji rad i bogatstvo su grada.

Nakon prijema najvažnijih gostiju gradonačelnik Biševac zajedno sa članicom Gradskog veća Ulfetom Demčović ispratio je najmlađe, a zajedničku fotografiju napravili su kao uspomenu na ovaj dan.

A.A.

 

Podeli