DruštvoVesti

Poseta dečijeg odeljenja povodom Dečije nedelje

U okviru dečije nedelje planirane su razne aktivnosti. Jedna od njih je i obilazak dece koja se leče na Dečijem odeljenju Opšte bolnice u Novom Pazaru. Njih su danas posetili predstavnici Gradske uprave i predškolse ustanove „Mladost“. Tom prilikom uručli su im i prigodne poklone.

Četvrti dan Dečije nedelje započeo je već tradicionalnim obilaskom dečijeg odeljenja Opšte bolnice u Novom Pazaru. Članica gradskog veća Ulfeta Demčović istakla je da je ovo odeljenje od posebnog značaja jer se brine o zdravlju naših najmlađih, o kojima brine i gradska vlast svakog dana, a ne samo kada su u pitanju dečiji praznici.

„Danas smo obišli decu koja pripadajupredškolskoj ustanovi „Mladost“ i celo Dečije odeljenje. Doneli smo skromne poklone koji su njima sada najpotrebniji i cilj nam je da se ova manifestacija što duže održi“ istakla je Demčović.

I predstavnici predškolske ustanove kao i svake godie obišli su ovo odeljenje i ovom prilikom svojim izdvojenim odeljenjima uričili poklone, kako bi deci bar malo ulepšali boravak na ovom odeljenju.

„Predškolska ustanova „Mladost“ ima izdvojena odeljena ovde i mi smo ih povodom ove nedelje posetili i doneli prigodne poklone kako bi se mališani uz njih malo zaboravili na bolest“ kazala je rukovodilac PU „Pčelica“ Sanela Gegić.

Načelnica dečijeg odeljenja Hadija Toković zahvalila se na poseti i poklonima koji su sada već tradicija u okviru dečije nedelje. Ona je takođe istakla da su im donacije uvek dobrodošle i koji će pomoći da deci boravak u bolnici bude lepši i prijatniji.

Aktivnosti povodom dečije nedelje nastavljaju se i sutra.

A.A.

 

Podeli