DruštvoVesti

Uređuje se prostor u Palih boraca i još tri lokacije u gradu (FOTO)

28.500.000 dinara Grad Novi Pazar opredelio je za uređenje četiri lokacije u gradu, među kojima je i prostor kod spomenika Palim bornica u istoimenoj novopazarskoj ulici. Ovaj prostor biće ustupljen mladima i svim građanima Novog Pazara za rekreaciju i odmor. Mašine su tamo.

Odbornik SDP-a Kasim Zoranić kazao je za RTV Novi Pazar da je ovaj prostor u Ulici Pallih boraca kod istoimenog spomenika generacijama unazad pripadao mladima. Njegova vrednost je tvrdi, neprocenjiva jer spomenik predstvalja simbol otpora fašizmu.

Grad Novi Pazar raspisao je javnu nabavku i ugovorio četiri lokacije koje će biti uređene, objašnjava pomoćnik gradonačelnika Ensar Škrijelj. Biće uređen deo u centru grada, u Ulici Mehmeda Alibašića i kod autobuske stanice. Prostor u Ulici Palih boraca biće multifunkcionalan, sadržaće dečije igralište, biće odrađeno parterno uređenje, aimaće i prostor gde će moći omladina i sporitsti da se rekreiraju, objašnjava on.

 

Grad Novi Pazar u potpunosti finansira ove poslove od izrade projektno tehničke dokumentacije, usluge nadzora i same radove. Inženjeri gradske uprave i novopazarskog Zavoda radili su na idejnom rešenju uređenja ovog prostora.

 

Senada Kalić

Podeli