PolitikaVesti

Ljajić: Žene su snaga koju niko ne može da pobedi

U Novom Pazaru je održan veliki skup Foruma žena SDP-a.  Koncertna dvorana novopazarskog Kulturnog centra, ispostavilo se, nije bila dovoljno velika da primi sve gošće, članice i simpatizerke najveće političke partije u Sandžaku.

Uloga žena u društvu, prioriteti i načini unapređenja političkog angažovanja žena, bile su teme velikog skupa. ”Samo budućnost u kojoj žene suštinski, a ne samo formalno sudeluju, može biti progresivna za celu zajednicu”, poručile su članice Foruma žena SDP-a u Novom Pazaru.

Skupu Foruma žena SDP-a u Novom Pazaru prisustvovao je i ministar turizma i omladine Husein Memić.

Gošće su bile i po svom političkom delovanju prepoznatljive predstavnice SDP-a u celoj zemlji. Među njima su bile narodne poslanice u Skupštini Srbije Jasmina Karanac i Sanja Branković Jeftić, šefica Kabineta ministra Huseina Memića Vesna Antić, te članica Glavnog odbora stranek Gordana Petrović. Iz Skupštine Vojvodine prisustvovale su predsednica Foruma žena Vojvodine i poslanica Rajka Vujović i potpredsednica Pokrajinskog odbora Milica Božić.

Osim predstavnica Foruma žena, koje obavljaju rukovodeće pozicije na lokalnom i republičkom nivou prisutnima se obratio i lider i osnivač SDP-a Rasim Ljajić. Poručio je da će SDP nastaviti da neguje rodnu i svaku drugu ravnopravnost, te da je to stranka koja je otvorena za sve kreativne ideje koje mogu doprineti razvoju društva.

“Vi ste večeras dokazale da politika nije muški posao. Žene su posvećenije poslu, hrabrije i odgovornije. To je potvrđeno u Novom Pazaru, ali i u svim drugim gradovima”, izjavio je Ljajić.

Ljajić je pozvao žene da se još aktivnije uključe u društveni život i donošenje odluka.

“Žene su snaga koju niko ne može da pobedi”, zaključio je Ljajić u Novom Pazaru.

Podeli