Društvo

SPP: Tehničke specifikacije azila za pse i dalje nepoznate?

Izgradnja azila za pse je političko pitanje, ističu iz Stranke pravde i pomirenja, optužujući gradsku upravu da stavlja prepreke za ovaj projekat, uprkos potpisanom ugovoru s Ministarstvom bez portfelja kojeg vodi Edin Đerlek.

Potpredsjednik Stranke pravde i pomirenja (SPP) Edin Numanović ističe da je glavni problem netransparentnost postupka javne nabavke. Govoreći o izjavama načelnika gradske uprave, Džemila Divanefendića, upozorava da informacije o projektu i nabavci nisu dovoljno jasne na zvaničnoj internet stranici.

Da bi dokazao svoje tvrdnje, Numanović je novinarima demonstrirao sadržaj sa sajta, otvarajući fajlove iz dostupne elektronske dokumentacije. Na predlog novinara da otvori fajl, koji je prethodno bio previdjen, u njemu su bili neki podaci vezani za informacije za koje je na početku konferencije, bilo rečeno da nedostaju. Numanović je nakon što je novinare upoznao sa sadržajem tog fajla, naglasio da iako tu postoje neke informacije o dimenzijama, tehničke specifikacije objekta nedostaju.

Podeli