DruštvoVesti

Partnerstvom sa Univerzitetom u Novom Sadu do novih mogućnosti za mlade

Dekan Fakulteta tehničkih nauka Univeziteta u Novom Sadu, Srđan Kolaković sa članovima menadžmenta, direktor Sportsko – poslovnog centra „Vojvodina“ Dragan Milić i direktor kompanije Ninamedia, Dragan Radić posetili su Novi Pazar. Sastankom u Gradskoj upravi inicirano je partnerstvo u različitim sferama. Šef Odeska za razvoj i realizaciju projekata u Gradskoj upravi Faruk Suljević rekao je da je na sastanku razmenjen niz fantastičnih ideja o saradnji.

„Pre svega razgovarali smo o izradi projektno tehničke dokumentacije i izradi planske dokumentacije neophodne za razvoj Novog Pazara. Fakultet tehničkih nauka iz Novog Sada je možda i najposvećeniji, ne samo u zemlji već u regionu, onome što je u pogledu dokumenata nama potrebno. Razgovrali smo i o načinima rešavanja aktuelnog pitanja, vezano za nedostatak tehničkog stručnog kadra. Sve je manji broj dece koja upisuju tehničke fakultete i želimo da sa Univerzitetom u Novom Sadu napravimo komunikaciju i uputimo omladinu o tome šta studenti dobijaju kada završe neki od tehničkih fakulteta. Oni postaju predvodnici razvoja grada i čitavog regiona“, istakao je Suljević nakon sastanka.

Razgovorima u Novom Pazaru gosti su više nego zadovoljni.

„Na poziv vašeg gradonačelnika došli smo u Novi Pazar, sa željom da zajednički radimo na projektima. Kao ustanova sa 17 hiljada studenata i 13 departmama, isto toliko struka i 1250 zaposlenih u ustanovi, želimo da pomognemo u školovanju inžinjerskog kadra za ovaj region. Na sreću, kadar je sve traženiji u ovom trenutku a mi smo tu da vam pomognemo da dobijete kvalitetne pojedince koji će graditi Novi Pazar i razvijati lokalnu zajednicu, rekao je nakon sastanka profesor Srđan Kolaković, dekan Fakulteta tehničkih nauka, ističući da su na današnjem sastanku dogovoreni konkretni potezi.

„Marketing služba Fakulteta tehničkih nauka doći će vaše u srednje škole, prezentovati mogućnosti upisa i studijske programe, kao i uslove dolaska u Novi Sad. Želimo da preko lokalnih medija ukažemo na naše kapacitete ali i na drugi segment o kome smo razgovarali a to je saradnja na projektima. Vrlo je bitno imati projekte, jer kada ih imate, nabaviće se i sredstava za realizaciju tih projekata. Ponudili smo da pomognemo i oko izrade projekata, da se idejna rešenja u različitim oblastima rade u konsultaciji sa vašim stručnim službama. Ti projekti definišu u kom bi pravcu Novi Pazar trebalo da ide u pogledu razvoja komunalne infrastrukture i grada uopšte“, zaključio je Kolaković.

Dragan Milić, direktor Javnog preduzeća Sportski poslovni centar „Vojvodina“ ističe da je inicijalna kapisla za realizaciju posete Novom Pazaru bila saradnja preduzeća, FTN i firme „Ninamedija“, koja je pratila sva dešavanja u gradu.

„Zahvalnost svima iz lokalne zajednice koji su pokazali izuzetnu spremnost za ostvarivanje saradnje, kako bi mladi, koji su budućnost grada ostali ovde, da grade bolje dane zajednice. Zahvalnost partnerima koji su došli iz Novog Sada i iskreno se nadam da ćemo zajedničkim snagama realizovati sve ono o čemu smo danas pričali“, poručio je Milić.

Podeli