DruštvoVesti

Regionalni centar spaja nauku i umetnost

U okviru manifestacije ”Noć istraživača” u Regionalnom centru za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju u Novom Pazaru održana je danas radionica za srednjoškolce. Nakon sinoćnjeg posmatranja neba preko teleskopa, mladi talenti imali su priliku da nauče nešto i o grnčarstvu. Osim stručnog usavršavanja zaposlenih u obrazovanju, novopazarski Regionalni centar postao je od nedavno i centar za mlade talente.

”Arheologija našeg kraja sa akcentom na grnčarstvo” bila je tema radionice za srednjoškolce. Prema rečima rukovodioca Naučnog kluba Zuhre Hadžifejzović, osmišljena je u nameri da se umetnost približi nauci.

”Zahvaljujući Astronomskom društvu Novi Pazar članovi Naučnog kluba su sinoć vrlo jasno mogli da vide planete preko teleskopa. Trenutno imamo radionicu o grnčarstvu. Na ovaj način smo želeli da približimo umetnost nauci. Nastavnik Hajrudin Dazdarević pokazao je članovima Naučnog kluba kako da se oprobaju u toj veštini”, izjavila je Hadžifejzović.

Ovom afirmativnom radionicom obeležen je i Svetski dan nauke.

”Mi smo ove školske godine napravili iskorak više, mi smo sada i Centar za razvoj talentovane dece. To je nova delatnost kojoj ćemo se posvetiti sa velikim pijetetom. Želimo da na planski, organizovan i stručan način pomognemo našoj najboljoj deci da afirmišu sve svoje talente kroz razne naučne oblasti. Gradska uprava je obezbedila značajna sredstva. Izabraćemo najbolje nastavnike i profesore, koji će biti  posebno stimulisani i nagrađeni da rad sa našim najboljim đacima”, izjavio je direktor Regionalnog centra Hajrudin Hajrović.

Mladim talentima koji žele da se priključe timu najboljih Hajrović je poručio da pre svega budu dobri ljudi, da se maksimalno trude, da uče i da slušaju svoje roditelje.

Podeli