DruštvoVesti

Poligon za bezbedno ponašanje u saobraćaju

Savet za bezbednost saobraćaja grada Novog Pazara i republička Agencija za bezbednost saobraćaja najstavljaju niz edukativnih aktivnosti namenjenih najmlađima. Cilj je povećanje stepena bezbednosti dece u saobraćaju. Nakon jučerašnjih interaktivnih predstava sa Pažljivkom za najmlađe, održana su danas edukativna predavanja za srednjoškolce i studente. Najmlađi osnovci škole ”Rifat Burdžević Tršo”, prvi put imali su priliku da praktično na poligonu pokažu stečena znanja i nauče nova o bezbednom ponašanju u saobraćaju.

Poligon sa sobraćajnim znacima, horizontalnom i vertikalnom signalizacijom, biće dostupan najmlađim osnovcima svih novopazarskih škola. Prolazeći kroz poligon mališani će moći da praktično provere svoja stečena znanja i nauče nova o bezbednom ponašanju u saobraćaju.

”Statistički podaci repubčličke Agencije za bezbednost saobraćaja govore da na današnji dan ima 67 manje poginulih lica u saobraćajnim nezgodama, a sve edukativne aktivnosti se realizuju u cilju približavanja viziji – nula poginule dece u saobraćaju”. To je izjavio načelnik Odeljenja za prevenciju i edukaciju republičke Agencije za bezbednost saobraćaja Veljko Ćurčić.

Saobraćajni poligon za gradski Savet za bezbednost saobraćaja obezbedila je Agencija za bezbednost saobraćaja Republike Srbije. Plan je da svako dete u Novom Pazaru prođe obuku na poligonu. Tim srednje Tehničke škole i novopazarske Kancelarije za mlade obićiće svaku osnovnu školu u gradu. Rezultati intenzivnijih edukativnih aktivnosti u ovoj oblasti su već vidljivi, a očekuje se da će dugoročno biti još bolji.

Podeli