DruštvoVesti

Britanska ambasada predstavila Chevening stipendije

Britanska ambasada u Beogradu, predstavila je u Narodnoj biblioteci ’’DositejObradović” u Novom Pazaru Chevening stipendije za master studije u Ujedinjenom Kraljevstvu. Ove godine je sedmoro mladih iz Srbije dobilo stipendiju za jednogodišnje master studije u Britaniji.

Ovaj prestižni program, koji finansira britansko Ministarstvo spoljnih poslova i međunarodnog razvoja (Foreign, Development and Commonwealth Office), u okviru koga je ove godine poslato sedmoro stipendista iz Srbije na studije u Britaniji, stipendira jednogodišnje master studije na britanskim univerzitetima po izboru kandidata. Stipendija pokriva sve troškove studiranja – školarinu i potrebnu literaturu, putne i troškove britanske vize, a obezbeđena je i mesečna nadoknada za ostale životne troškove.

Rok za prijave za Chevening stipendije za akademsku godinu 2024/25. je7. novembar 2023. godine u 12 časova po britanskom vremenu.

 Jedan od glavnih ciljeva Chevening programa, koji postoji već 40 godina, jeste podrška mladim liderima da dobiju vodeće uloge u budućem razvoju Srbije. Pored diploma osnovnih studija, kandidati moraju imati i najmanje dve godine relevantnog radnog iskustva. Takođe, moraju biti državljani Republike Srbije, a starosna granica ne postoji.

Detaljne informacije i prijave na www.chevening.org/serbia

Podeli