Društvo

Ul. Generala Živkovića dobija obrise bulevara, članovi GrO SDP posjetili gradilište

Druga faza rekonstrukcije Ulice generala Živkovića, jedne od glavnih saobraćajnih arterija grada, napreduje prema planu. Predstavnici GrO SDP-a danas su, zadovoljni tempom realizacije, obišli radilište na kojem je za ovu fazu izdvojeno oko 48 miliona dinara.

“Trasa na kojoj se trenutno odvijaju radovi duga je 650 metara. Do sada je izmenjena kanalizaciona i vodovodna mreža, urađeni su trotoari, asfalt će biti postavljen ovih dana. Ovakav tempo garantuje da će radovi biti završeni u roku. Mi se ne bavimo politikanstvom, mi radimo i gradimo, zato je SDP partija kojoj građani vjeruju, prije svega zbog djela koja govore umjesto nas,” izjavio je potpredsjednik GrO SDP Armin Mehović.

Za realizaciju ovog projekta zadužene su kompanije „Ukras“ iz Novog Pazara, „Složna braća Zoran i Nele“ iz Nove Varoši, „Trans-kop“ iz Čajetine i „Piramida“ iz Brusa. Isti konzorcijum je prošlog ljeta uspješno završio prvu fazu rekonstrukcije na trasi dužine 910 metara, čija je vrednost premašila 81 milion dinara.

“Za razliku od prvih 910 metara, ova dionica, primetno je, brže dobija konture. Mještani su zadovoljni tempom radova, a mi arhitekti iz GrO SDP, budnim okom pratimo, ukazujemo na eventualne propuste, dajemo konstruktivne ideje,” izjavila je Vildana Kecap, članica GrO SDP.

Mještani zadovoljni, rezultat je bio vredan čekanja. Saglasni da već sada, kada je instalirana komunalna mreža i postavljeni trotoari, ulica je dovedena gotovo do perfekcije.

Po završetku svih planiranih radova, Ulica generala Živkovića transformisaće se u pravi gradski bulevar, postavši najšira saobraćajnica u Novom Pazaru.

G!cić

 

Podeli