DruštvoVesti

Konrad i Biševac o mogućnostima partnerstva sa gradovima u Nemačkoj

Ambasadorka Savezne Republike Nemačke Anke Konrad u drugoj je zvaničnoj poseti Novom Pazaru. Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac zahvalio je na interesovanju koje pokazuje prema ovom gradu. Takođe i na pomoći koju, rekao je, građani Nemačke pružaju građanima Novog Pazara. Ta se pomoć, objašnjava, ogleda u različitim oblastima, od infrastrukture, obrazovanja i zdravstva do pomoći i razvoju privrede. To, naglasio je Biševac, u različitim sverama doprinosi poboljšanju kvaliteta života.

Ambasadorka Savezne Republike Nemačke Anke Konrad kazala je da je tokom razgovora poseban akcenat stavljen na aktivnosti koje se moraju preduzeti kako bi gradovi postali atraktivni za mlade ljude koji u njima treba i da ostanu, prenosi RTV Novi Pazar.

”I dakle u tom kontekstu smo govorili o razvojnoj saradnji koja već postoji u toj oblasti, i koju mi i vaš grad i region podržavamo. Govorili smo o tome šta možemo u budućnosti uraditi i u drugim oblastima. Recimo u oblasti kulture, a izuzetno mi je drago što smo razgovarali o mogućnostima da se sklopi neko partnerstvo između Novog Pazara i nekog grada u Nemačkoj”’ kazala je Konrad.

Ona je potvrdila opredeljenost ambasade da i ubuduće pomaže u relalizaciji projeknih aktivnosti.

”Naravno da ćemo nastaviti sa tim aktivnostima. Nemačke kompanije i organizacije razvojne saradnje su došle u Srbiju da bi ovde i ostali. Dakle, mi ćemo i ubuduće pružati tu vrstu podrške. Ona se odvija zapravo u tri ključne oblasti,. Reč je o zapošljavanju, druga oblast je klima i energetika, a treća dobro upravljanje. Kada je to dobro upravljanje u pitanju poznato nam je da je Novi Pazar zaista priznat grad zbog kvaliteta usluge i transparentnosti u radu gradske uprave” zaključila je ambasadorka Savezne Republike Nemačke Anke Konrad.

 

Senada Kalić

 

 

Podeli