DruštvoVesti

Lupilu radionica u Novom Pazaru

Lidl Srbija je u saradnji sa Ministarstvom za brigu o porodici i demografiju, u okviru zajedničkog projekta „Lupilu radionice ranog razvoja“,  sproveo radionicu  u Novom Pazaru, pri čemu su roditelji dece do tri godine, kao i budući roditelji, imali priliku dauz vođstvo psihologa i patronažne sestre, uče o važnosti psihofizičkog razvoja dece u prvim godinama života.

Nakon prve radionice održane u Beogradu, Lidl Srbija je pozvao i Novopazarce da prisustvuju ovoj besplatnoj radionici u Kulturnom centru, i saznaju kako da pravilno pristupe detetu pri razvoju motoričkih veština, istovremeno osiguravajući sticanje navika i pravilan emotivni razvoj.

„Za svakog roditelja je vrlo važno da svoje dete izvede na pravi put, pa od prvog dana pažljivo brine o svakom koraku. Na tom putu želimo da Lidl, sa svojim proizvodima visokog kvaliteta koji su namenjeni upravo najmlađima, bude pouzdan partner onima koji o njima brinu.Zbog toga  sprovodimo i današnju „Lupilu radionicu ranog razvoja“ u Novom Pazaru, u cilju dodatnog olakšavanja svim roditeljima u novoj životnoj ulozi“, izjavila je rukovodilac Korporativnih komunikacija u Lidlu Srbija Jasmina Šrndić.

Učesnici su uz pomoć specijaliste medicinske psihologije Anke Marjanović Radonjići patronažne medicinske sestre Maje Karanović Kovačić, saznalikoje su emocionalne potrebe novorođenčeta i zašto je prva godina života značajna u razvoju, kao i na koji način se partnerska dinamika menja prilikom dolaska novog člana porodice. Radionica je obuhvatila i teme poput emocionalnog i psihološkog razvoja dece, između ostalog i kako prepoznati ponašanja koja odstupaju od uobičajenog razvoja i kada potražiti stručnu pomoć.

Nakon održanih radionica u Beogradu, Čačku i Zrenjaninu„Lupilu radionice ranog razvoja“ će tokom septembra biti sprovedene i u Vranju.

Lupilu je Lidlov brend za najmlađe koji u svojoj paleti nudi paletu super upijajućih pelena i gaćica za bebe, napravljenih bez parfema i losiona, kao i širok asortiman kozmetičkih i higijenskih proizvoda koji neguju prirodnu zaštitnu barijeru nežne bebine kože, a koji su napravljene bez upotrebe sapuna, silikona i mineralnih ulja

 

Podeli