Društvo

Implementacija projekta “Vršnjačko nasilje i rano roditeljstvo”

Projekat iz plana javnog zdravlja koji se odnosi na vršnjačko nasilje i rano roditeljstvo, krenuo je sa implementacijom. Projekat finansira Grad Novi Pazar, a lekari novopazarskog Zavoda za javno zdravlje sprovođenje kreću najpre sa predškolskim ustanovama. Tim povodom danas je sa direktorkom Sabinom Hoćanin i aktivom predškolske ustanove “Mladost” održan sastanak na kome je razrađen plan saradnje.

“Mi smo ovu ustanovu kao i zaposlene u njoj prepoznali kao veoma važnu kariku u implementaciji ovog projekta odakle ćemo i krenuti. Kada kod najmlađih postavimo dobre temelje  i naučimo ih pravim ljudskim vrednostima, onda će oni kroz život mnogo lakše i bolje koračati i uspevati na svakom  planu”, kazao je dr Fuad Ugljanin ispred Zavoda za javno zdravlje.

Stručni saradnik i pedagog predškolske ustanove “Mladost” Selma Hodžić, izražava nadu da će ovaj, za sada pilot projekat, zaživeti i sprovoditi se na dugoročne staze. “Mi smo i ranije kroz razne radionice radili sa decom na ovu temu tako da nama ovo nije nepoznaniza i rado ćemo uzeti učešće u projektu”, rekla je Hodžićeva.

Glavna poruka projekta je da moramo da nadgledamo decu i preventivno reagujemo, zaustavimo nasilničko ponašanje i pružimo im podršku. Ukoliko sledimo ove korake, stvorićemo bolje i pozitivno predškolsko okruženje u kojem će se sva deca osećati srećno, prijatno, bezbedno i prihvaćeno.

Biljana Veljović

Podeli