DruštvoVesti

Krv: Prikupljena 81 jedinica

Krv je u današnjoj akciji dao 81 dobrovoljni dvavalac.  Organizovana je prva ovomesečna akcija dobrovoljnog davanja krvi u Novom Pazaru, prenosi RTV Novi Pazar.

Učešče u današnjoj akciji uzeli su i pripadnici Odeljenja za vanredne situacije u Novom Pazaru, kao i dobrovoljnog vatrogasnog društva Novi Pazar. Odazvali su se i danas brojni dugododišnji davaoci.

Iz Instituta za transfuziju krvi Srbije i Crvenog krsta u više navrata apelovali su na davaoce da učestvuju u akcijama. Istakli su da su rezerve krvi drastično smanjene i da su u deficitu sve krvne grupe.

Današanjoj akciji dobrovoljnog davanja krvi u Novom Pazaru odazvao se značaj broj davalaca, ako se uzme u obzir da je još uvek vreme odmora. Došlo je njih 96. Prva ovomesečna akcija dobrovoljnog davanja krvi organizovana je u Domu omladine. Krv je potrebna svima, podsećaju volonteri Crvenog krst. Oni su i ovom prilikom ukazali su na značaj akcije, naročito u periodu kada su rezerve krvi na minimumu.

Učešče u današnjoj akciji uzeli su i pripadnici Odeljenja za vanredne situacije u Novom Pazaru, koji inače ove nedelje obeležavaju Dan sektora za vanredne situacije. Pridružili su im i pripadnici dobrovoljnog vatrogasnog društva Novi Pazar.

Među davaocima koji su danas još jednom pokazali humanost bilo je i onih koji su prvi put dali krv. Poručili su, ne i poslednji.

 

Senada Kalić

Podeli