Sport

Kurtagić: Verujem da ćemo se plasirati na Olimpijske igre

Reprezentativka Srbije u odbojci Hena Kurtagić rekla je danas da veruje da će ta selekcija na kvalifikacionom turniru u Ningbou izboriti plasman na Olimpijske igre, čiji je domaćin Pariz naredne godine.

“Putujemo sutra u Kinu, gde nas između 16. i 24. septembra očekuje sedam kvalifikacionih utakmica. Nadam se najboljem rezultatu i vizi za Olimpijske igre”, rekla je 19-godišnja Novopazarka.

Osim domaćina Kine, rivali Srbije su još Ukrajina, Meksiko, Kanada, Češka, Dominikanska Republika i Holandija.

Igraće svako sa svakim, a dve najbolje ekipe plasiraće se na Olimpijske igre u Parizu 2024.

Kurtagić je krajem prošle sedmice osvojila drugu seniorsku medalju sa Srbijom. Posle bronze na Mediteranskim igrama u Oranu 2022, sada ima i mnogo vrednije srebro sa Evropskog prvenstva u Belgiji, Italiji, Nemačkoj i Estoniji.

“Zadovoljna sam, čak sam upisala minute protiv Mađarske (dva poena). Izabrana sam među 14 najboljih devojaka, iako je bilo još mnogo dobrih srednjih blokera, koji nisu dobili šansu. Zahvalna sam i presreća”, navela je Kurtagić.

Srbija je u finalu Evropskog prvenstva poražena u Briselu od Turske sa 2:3 u setovima.

“Možda nisam kompetetna da pričam da li smo mogle do zlata, ali sam zadovoljna. To je moje prvo evropsko srebro u seniorskoj konkurenciji, što ne znači da sledeći put neće zasijati zlato”, kazala je osvajačica brojnih individualnih priznanja sa kontinentalnih i svetskih prvenstva u mlađim kategorijama.

“Imala sam priliku da naučim neke stvari od najboljih na svetu. Smatram da sam napredovala. Ovo je mnogo veći nivo u odnosu na kadetski i juniorski uzrast”, dodala je Kurtagić.

Što se klupske scene tiče, posle četiri godine u obrenovačkom TENT-u, s kojim je bila šampion Srbije i najbolji bloker Superlige, Hena Kurtagić se preselila u francuski Nant.

M. Minić

Foto: OSS

Podeli