DruštvoVesti

Bogućanin: Ovogodišnja turistička sezona jedna od najuspešnijih

Direktor Regionalne turističke organizacije Sandžaka, Elvir Bogućanin, ocenio je da će do kraja oktobra broj poseta turista Novom Pazaru i ostvarena noćenja premašiti prošlogodišnje brojke, a da je ovogodišnja turistička sezona jedna od najuspešnijih. On je naveo da će Regionalna turistička organizacija Sandžaka u narednom periodu još aktivnije učestvovati na sajmovima i turističkim regatama u cilju promocije potencijala ove regije.

Dolaskom Bogućanina na mesto direktora Regionalne turističke organizacije Sandžaka, dosta toga je napredovalo, najpre aktivnosti te ustanove, a to se potom odrazilo i na veći broj turista u ovom gradu. Da je Novi Pazar atraktivno i primamljivo mesto za posetu turista tokom cele godine, ne samo u letnjim mesecima, potvrđuje činjenica da je u prvom kvartalu ove godine registrovano deset hiljada noćenja, a grad je posetilo šest hiljada turista.

Sve to su podaci koje dostavljaju savesni hotelijeri, mnogo je više onih koji noćenja ne prijavljuju i tim poslom se bave mimo zakona.

Bogućanin je naveo da se trend dolaska turista iz Bosne i Hercegovine nastavio, a da Novi Pazar sve više posećuju i Turci, Nemci, Rusi i Kinezi.

“Dolazak inostranih turista posledica je globalnih zbivanja, oni prate trendove, a Novi Pazar zahvaljujući RTO Sandžaka i TO Novi Pazar ali pre svega onim što poseduje, postao je nezaobilazna tačka na turističkoj mapi. Naredni ciljevi se odnose na još veću promociju Novog Pazara, ali i svih lepota Sjenice, Tutina, Nove Varoši, Prijepolja i Priboja”, naveo je Bogućanin.

 

Podeli