DruštvoVesti

Asfalt i u Cvijetnju (FOTO)

Uporedo sa uređenjem ulica na gradskom području, radi se na asfaltiranju seoskih puteva.

Ovogodišnja infastrukturna sezona u punom je jeku.

Ovih dana završavaju se asfalterski radovi u selu Cvijetnje.

Ovo je jedno od sela nadomak Novog Pazara u kojem ima stotinak domaćinstava.

Meštani su na asfalt čekali decenijama. Kažu da put znači život, pa će, ističu, zahvaljujući njegovoj izgradnji životni uslovi biti daleko bolji.

Naseljavaće ovaj kraj, tvrde, povratnici iz inostranstva, gradiće se i vikend naselja.

Prema rečima nadležnih u asfaltiranje puta, u dužini od 1.200 metara, u Cvijetnju uloženo je 27 miliona dinara.

Radove u potpunosti finansira Grad Novi Pazar.

” Veliki broj sela gravitira ovde. Kako smo i najavili i u ovoj godini radimo važne poslove. U toku su radovi na desetak lokacija, u brojnim ulicama ekipe javnih preduzeća postavljaju vodovodnu i komunalnu infrastrukturu tamo gde je nije imalo, odnosno, u pojedinim ulicama menjaju postojeću, dotrajalu. Gde god radimo asfalt najpre uradimo podzemnu infrastrukturu” objašnjava koordinator za infrastrukturne radove Nihad Hasanović.

Asfalt je urađen u širini od čak 4.5 metra, na pojedinim deonicama i pet. Uređeni su i propusti u slučaju kiša i obilnih padavina, a na pojedinim deonicama su postavljeni i ivičnjaci.

Nadležni podsećaju da će sledeće nedelje biti asfaltirana ulica 423 u Selakovcu, tri kraka u Vojkovačkoj ulici, kao i most u Šutenovcu.

Za asfaltiranje se priprema ulica od Lukoil pumpe prema obali Jošanice, odnosno silosa.

Na deževskom putu priprema se Ulica Vase Pelagića, Ulica Deževska kod Tomovića, kao i Sudsko selo.

Od ponedeljka, prema nalogu preduzeća ‘Srbija putevi’ počinju radovi u selu Rajčinovići do magistralnog puta, gde će u dužini od oko 2.5 km biti urađen kompletno novi asfalt.

Radi se i u selima podno Rogozne, mašine su u selu Žunjeviće, a biće urađen i put od Muhova prema Goliji čime će se, nakon rešavanja imovinsko pravnih problema, kompletno spojiti deonica od Belih Voda do Golije.

 

Senada Kalić

Podeli