DruštvoVesti

Pojačano prisustvo policije u školama

Novu školsku godinu obeležava pojačano prisustvo policije u školama. Zbog bezbednosti đaka i zaposlenih, policijski službenici će biti prisutni pre, za vreme trajanja nastave i nakon okončanja časova u obe smene, u svim školama u Srbiji.

Prvog dana nove školske godine načelnik Policijske uprave u Novom Pazaru Nermin Ljajić sa saradnicima i načelnica Školske uprave Mirsada Tripković obišli su Gimnaziju i osnovne škole u Muru i Deževi.

Predstavnici PU Novi Pazar u poseti OŠ "Mur"

Predstavnica Policijske uprave Novi Pazar, zadužena za praćenje stanja bezbednosti u školama Sanja Milošević izjavila je da su policajci angažovani na obezbeđivanju četrdesejedne škole u Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu. Naglasila je nakon sastanka u Gimnaziji da je Policijska uprava uradila detaljne analize stanja bezbednosti, te da je na osnovu njih odredila smernice koje treba preduzeti u narednom periodu.

“Osim u školskim dvorištima, policijske patrole biće pojačane u blizini škola, a kontrolisaće i regulisaće i bezbednost saobraćaja”, izjavila je Milošević.

Naglasila je da će u skladu sa potpisanim Protokolom o saradnji, polovinom ovog meseca početi realizacija projekta “Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo“. Protokol su potpisali predstavnici Ministarstva prosvete, MUP-a i OEBS-a u Srbiji.

Cilj projekta je podizanje svesti o posledicama i štetnosti nasilnog ponašanja, ali i učenje najmlađih kako da budu bezbedni u različitim situacijama. Projekat će biti realizovan kroz informativno-edukativne radionice u svim školama u Srbiji.

Direktora Gimnazije Dženana Raždaginjac istakla je na sastanku da tokom prošle godine u toj školi nije prijavljen ni jedan slučaj fizičkog nasilja. Izrazila je nadu da će takva praksa biti nastavljena i ubuduće, naglašavajući da je i dosadašnja saradnja sa Policijskom upravom bila na zadovoljavajućem nivou. Najavila je intenzivnije preventivne mere i od strane prosvetnih radnika kako bi bezbednost dece bila dodatno unapređena.

Podeli