DruštvoVesti

Donacija: Humana strana Novopazarskog letnjeg vašara

I ove godine velika donacija. Organizatori tradicionalnog Novopazarskog letnjeg vašara prikupili su značajna donaciju. Kontigent humanitarne pomoći koja je danas uručena predstavnicima Humanitarne organizacije “Otvorena ruka”, za dalju distribuciju porodicama slabijeg imovnog stanja.

Direktor Novopazarskog vašara, Enes Plajkić, rekao je da je ovo jedan od važnijih segmenata vašara. On je za Radio televiziju Novi Pazar izjavio da su u akciju učestvovali svi.  “Prodavci, posebno novopazarski privrednici nesebično su donirali različitu najkvalitetniju garderobu i obuću”, rekao je.

Predsednik Humanitarne organizacije “Otvorena ruka”, Edin Kolašinac zahvalio je za vrednu donacija. On je rekao da su korisnici pomoći tog udruženja već navikli da dobijaju kvalitetnu pomoć. Posebno nakon završenih letnjeg i novogodišnjeg vašara. Kolašinac je naveo da korisnike posebno raduje podrška u ovom periodu. Objašnjava da su mnoge porodice izložene velikim troškovima, i da je septembar za njih posebno težak zbog početka školske godine.

Podsetimo, tokom pet dana kroz dvoranu Pendik i ispred prošlo je na hiljade kupaca a trgovci su i ove godine zadovoljni. Najviše kupaca bilo je iz Novog Pazara i okoline ali je bilo i organizovanih dolazaka pre svega iz Bosne i Hercegovine.

Ovogodišnji Vašar trgovci su okarakterisali kao školski jer je najviše kupaca bilo među porodicama koje su želele što bolje da opreme svoje školarce. Ove godine, veći broj izlagača nego obično, nudio je robu široke potrošnje po povoljnim cenama.

Podeli