DruštvoVesti

Vučić: Put jednako važan i za Srbe i za Bošnjake

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je prilikom obilaska rekonstruisane deonice državnog puta Novi Pazar – Raška izjavio da ta saobraćajnica jednako važna za sve građane koji žive na ovim prostorima, kako za Srbe, tako i za Bošnjake. Vučić je takođe rekao da će Interno odeljenje novopazarske Opšte bolnice morati biti srušeno, što će, kako je naveo, povećati ukupnu cenu investicije, te da će sve biti urađeno zbog dobrobiti građana. On je dodao da će uskoro biti realizovan i transfer novca Novom Pazaru.

”Građani su dobili put kao pistu i zadovoljni su kvalitetom nove saobraćajnice, koja je veoma značajna za povezivanje jugozapadne Srbije sa centralnim delovima zemlje’’, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić prilikom obilaska, pre predviđenog roka rekonstruisane deonice državnog puta.

Važni infrastrukturni projekti za ovaj kraj i njegove žitelje, teme su o kojima su razgovarali Aleksandar Vučić i Rasim Ljajić. Ljajić je Vučiću predočio i ostale prioritetne deonice u Sandžaku.

Rekonstruisana deonica državnog puta, u dužini od skoro 18 kilometara obuhvatila je uklanjanje i rušenje oštećenih konstrukcija ivičnjaka i kolovoza, pripremu podloge i nanošenje novih slojeva asfalta, te uklanjanje telekomunikacionih i optičkih instalacija. Izgrađeno je 10 mostova, 72 propusta, 15 potpornih zidova ukupne dužine od 1.335 metara. Širina saobraćajnog profila celokupne deonice nakon rahabilitacije je 7,2 metra.

Predsenik Srbije Aleksandar Vučić je na početku zvaničnog obraćanja, prilikom današnjeg obilaska, najpre zahvalio radnicima koji su, kako je rekao, vredno radili na rekonstrukciji ove važne saobraćajnice.

Podsetio je da se na ovu rekonstrukciju čekalo 42 godine, te istakao da su infrastrukturni planovi veliki.

Umesto rekonstrukcije, izgradnja novog Internog odeljenja

Vučić je takođe rekao da će Interno odeljenje novopazarske Opšte bolnice morati biti srušeno, što će, kako je naveo, povećati ukupnu cenu investicije.

“Tu smo imali jezive snimke tokom korone. Sad gledamo da napravimo sve potpuno novo. Tu je loša statika i mora da se sruši sve. Skuplje je za nas, ali moramo to da uradimo. A to je dobro za građane Novog Pazara”, rekao je Vučić.

Istakavši značaj putne infrastrukture za privlačenje investicija, ali i opstanak i ostanak ljudi na ovim prostorima, predsednik je najavio nove poslove i nastavak radova u, kako je rekao, malim sredinama.

Najavio je da će brza izgradnja autoputeva početi za nešto više od godinu dana.

Projekat rekonstrukcije puta, čija se vrednost procenjuje na blizu 14 miliona evra, finansiran je sredstvima Evropske investicione banke. Izvođač radova je preduzeće “Novi Pazar – put”, koje je osamdesetih godina prošlog veka izgradilo ovu saobraćajnicu. Radovi na rekonstrukciji počeli su u septembru prošle godine, a završeni su tri meseca pre predviđenog roka.

Zvaničnom puštanju u rad rekonstruisane saobraćajnice prisustvovali su Rasim Ljajić, ministar građevinarstva saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, direktor JP Putevi Srbije Zoran Drobnjak, direktor Koridora Srbije Aleksandar Antić, Nikola Jolović, koordinator infrastrukturnih projekata Nihad Hasanović, gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac, njegov zamenik Vladimir Marinkovića i direktor Javnog preduzeća za uređivanje građevinskog zemljišta u Novom Pazaru Mujo Šaćirović.

 

Podeli