DruštvoVesti

Druga faza rekonstrukcije, meštani prezadovoljni

Rekonstrukcija drugog dela Ulice generala Živkovića jedan je od kapitalnih infrastrukturnih projekata u tekućoj godini. Radovi teku planiranom dinamikom, a meštani su, kažu, prezadovoljni što će dobiti infrastrukturno potpuno uređenu ulicu.

Vrednost radova na rekonstrukciji drugog dela Ulice generala Živkovića premašuje 70 miliona dinara. Za te namene Ministarstvo privrede je obezbedilo 40 miliona, a preostali deo sredstava obezbeđuje Grad Novi Pazar.

Meštani dela Ulice generala Živkovića koji se rekonstruiše, preserećni su što će i oni dobiti potpuno uređenu saobraćajnicu, kao njihove komšije u delu koji je rekonstruisan tokom prošle godine. Osim asfalta, koji željno iščekuju, vrlo su zadovoljni rekonstrukcijiom vodovodne i kanalizacione mreže. Smanjen pritisak vode u slavinama, sada će i za njih biti prošlost.

Iako su radovi u toku, a samim tim i brojna mehanizacija i radnici, meštnima to, kažu ne smeta, strpljivo će sačekati završetak radova. Apeluju na sugrađane da ne prave kuće u neposrednoj blizini saobraćajnica.

Projekat rekonstrukcije drugog dela Ulice generala Živkovića podrazumeva višeslojno rešavanje problema, prvenstveno za meštane, a onda i za sve one koji prolaze tom saobraćajnicom. Koordinator za realizaciju infrastrukturnih projekata Nihad Hasanović ističe da je u pitanju jedana od kapitalnih infrastrukturnih projekata, te da je zadovoljan dinamikom izvođenja radova.

Podeli