PolitikaRegionVesti

Bošnjačka stranka: Oduvjek samostalni u odlukama i djelovanju

Više je nego nekorektan nastavak medijske kampanje od strane dijela političkih partija i njima bliskih medija protiv Bošnjačke stranke, kojoj svjedočimo posljednjih dana, a koja je tokom cijelog perioda svog političkog djelovanja pokazala da je pouzdan partner svim političkim subjektima i građanima u procesima koji su u interesu građana Crne Gore i euroatlanskog puta naše države.

BS odluke donosi samostalno, a vrijeme je potvrdilo da su naše političke odluke bile vizionarske i državničke.

Podsjećamo javnost da smo takve i slične odluke donosili, ne vodeći se klijentelističkim niti uskostranačkim interesima, i onda kada nam je 2016. godine upravo od strane onih koji nas sada optužuju da smo nečiji sateliti, nuđena cijela Vlada. Isto tako i 2020. godine, kada nam je nuđen ulazak u 42. Vladu u čiju smo euroatlansku orjentaciju sumnjali, ali i danas kada ulazimo u 44. Vladu.

Našom odlukom da uđemo u 44. Vladu sa nesporno euroatlanskom orjentacijom pokazujemo spremnost da kao politička partija sa snažnim legitimitetom koja predstavlja bošnjački narod, učestvujemo u novom razdoblju političkih procesa u Crnoj Gori, koji za cilj imaju bolji standard građana, ravnomjerni regionalni razvoj, unapređenje manjinskih prava i ubrzanje evropskih integracija.

Multietnička, građanska i sekularna Crna Gora kao napredna, razvijena i demokratska država, članica Evropske unije i NATO-a, naš je ključni politički cilj i naši partneri su svi oni koji su istrajni na tom putu. Naš izbor partnera ne zavisi od nacionalne ili vjerske pripadnosti njihovih birača, već isključivo od njihovog političkog programa i djelovanja.

Podeli