DruštvoVesti

Asfalt kroz novu ulicu na Jaliji

Počelo je asfaltiranje nove ulice u naselju Jalija, koja se nalazi na levoj obali reke Raške. Dužina nove saobraćajnice je 375 metara, od zgrade Lepa Brena do Carske ćuprije. Vrednost radova, koje finasira Grad Novi Pazar, je 26 miliona dinara.

Pre postavljanja asfalta predhodili su radovi na izgradnji vodovodne i kanalizacione mreže i postavljanju javne rasvete. Nadležni ističu da će se uređenjem ove ulice u značajnoj meri rasteretiti saobraćaj kroz centar grada.

Uprkos tropskim vrelinama, putari vredno rade na više lokacija u Novom Pazaru. Nova ulica na levoj obali Raške, široka je sedam, mestimično i devet metara. Njen značaj je posebno važan u domenu rasterećenja saobraćaja kroz centar grada.

”Posle svih podzemnih radova, izgrađene nove vodovodne mreže, fekalne i kišne kanalizacije i kolektora, postavljena je i led javna rasveta. Obasjano je šetalište uz Rašku, a danas je došao red i na asfalt. Postavlja se prvi sloj i radovi bi na ovoj lokaciji uskoro trebalo da budu završeni”, izjavio je koordinator za realizaciju infrastrukturnih projekata Nihad Hasanović.

Osim nekoliko gradilišta na gradskom području, aktivna su i gradilišta na izgradnji seoskih puteva. Prema rečima Hasanovića, naredne nedelje će početi radovi i na izgradnji puta od Rogozne preko Trnave. U pitanju je projekat, kako naglašava Hasanović, kojim će se sanirati sva ona klizišta kroz Trnavu do Karahodžića mosta.

Sudeći po zacrtanim planovima, građevinska sezona u Novom Pazaru se tek zahuktava.

Podeli