Društvo

Nova staza i veštačka trava na atletskom stadionu

Novopazarski atletski stadion dobija još jedno osvježenje – trenutno se radi na postavljanju nove veštačke trave duž postojeće tartan staze. Direktor Ustanove za sport, Emir Mehmedović, ističe da će to donijeti više sportistima: “Bitno je funkcionalnost same nove staze koja će imati veću dužinu. Imat ćemo mogućnost da kombinujemo podloge što je zaista neophodno našim trkačima.”

Ova modernizacija posebno će koristiti talentovanim atletičarima kluba: “Naš atletski klub je poznat po rasadnicima talenata za duge i srednje pruge, stoga je nova staza striktno namijenjena njima”, rekao je Mehmedović. Osim toga, planira se dalje ulaganje u sportsku infrastrukturu kako bi se omogućili bolji uslovi za trening i razvoj sportista.

Radovi se ne zaustavljaju samo na stazi. “Već smo u završnoj fazi radova na atletskom tunelu, drugom takvom objektu u zemlji, koji će biti od velikog značaja za naše sportiste, posebno u zimskom periodu”, dodao je Mehmedović. Projekat dogradnje sportskog hotela sa devet novih apartmana doprinijeće daljem napretku sportskog kompleksa. “Naša vizija je pružiti najbolje uslove našim sportistima i doprinijeti razvoju mladih talenata”, zaključio je Mehmedović.

G!cić

 

Podeli