KulturaVesti

”Dan zauvek” oduševio Novopazarce

”Dan zauvek“, muzički festival koji neguje rok i džez zvuk održan je sinoć u Novom Pazaru. Organizovan je u čast preminulih muzičara.  Takođe i  kao podrška mladim bendovima. Festival koji traje 15 godina, nakon šestogodišnje pauze iz Raške je došao u Novi Pazar.  Ideja je da se održi i u Kosovskoj Mitrovici. Bendovi iz sva tri grada nastupali su juče na sceni Kulturnog centra, prenosi RTV Novi Pazar.

Uživala je publika juče u Kulturnom centru Novog Pazara tokom dvočasovnog koncerta na festivalu ’’Dan zauvek’’.

Nastupili su iz Raške ’’Vesko tribute bend’’, sinoć u sastavu ’’Hrabri i nerelani’’, Sigma i prijatelji, Tigrin Kačar i Amer Kalić, kao i njihovi dugogodišnji prijatelji Rifat Rifatović i Vlade Profilović, inače članovi benda “Gospođo, bate“, te gosti iz Kosovske Mitrovice, članovi benda Pere Rakića. Na sceni im se pridružio i pijanista Adem Mehmedović.

”Mejt” probudio posebne emocije

Dva puta izvedena kompozicij aMejst u različitim aranžamina izazvala ej posebne emocije, Podsetimo, pisao ju je Refik Ličina,  a muziku je komponovao Fikret Hajdinović, Fiće.

Počeci festivala vezuju se za sada već davnu 2009. godinu, tada u znak sećanja na preminulog Veselina Veska Gacaferija iz Raške. Danas se u ’’Danu zauvek’’ sećamo svih rok I džez muzičara koji nisu sa nama.

 

Senada Kalić

Podeli